Reise

De mest populære slottene i verden

Neuschwanstein Castle - Foto - Scanpix

Neuschwanstein Castle - Foto - Scanpix

Artikkel av: Karen Thue
10. oktober 2017 - 15.30

Mange turister lar seg trollbinde av alle de flotte slottene verden over. Hvert år besøker for eksempel 1,5 millioner turister Neuschwanstein-slott, som er opphavet til slottet i Disneys Tornerose.

- Folk har alltid vært interessert i kjendiser, i rike mennesker og deres hjem, sier Cordula Mauss, som er PR-sjef for den Bayerske administrasjonen for statlig eide palasser til Travel+Leisure.

- Umiddelbart etter at Ludwig II gikk vekk i 1886 kom de første turistene og ville se hvordan kongen hadde bygget sitt private hjem, sier hun.

Det mest besøkte slottet i hele verden, er Den forbudte by i Beijing. Hit kommer over 15 millioner besøkende hvert år. Her får gjestene se hvordan de kinesiske keiserne levde for mange hundre år siden.

Nummer to på listen er The Louvre, med over 9 millioner besøkende hvert år. Du blir kanskje overrasket over at Louvre er et palass? Det U-formede museet har gjennom mange generasjoner vært hjem for franske konger og keisere fra det 12. århundre og utover. Bygningen har blitt renovert og utvidet mange ganger. 

Det tredje mest besøkte slottet i verden er Grand Palace i Bangkok, med 8 millioner besøkende. De thailandske kongene bodde her fra 1782 til 1925. Fremdeles foregår det kongelige arrangementer og tilstelninger der.

På fjerdeplass finner vi Versailles i Paris, som har 7 millioner besøkende i året. Da Louis XIV bygget Versailles på slutten av 1600-tallet, gjorde han hele verden misunnelig. Her kan du se Marie Antoinettes soverom og den berømte speilsalen. 

Femteplass på listen er Topkapi-palasset i Istanbul med over 3 millioner besøkende. Palasset var den kongelige residensen i 400 år frem til kollapsen av det Osmanske riket i 1920.