An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Reise

Hit vil vi helst reise akkurat nå

Akkurat nå ønsker nordmenn aller helst å dra til Barcelona, viser en fersk undersøkelse.

La Sagrada Familia, Barcelona. Foto: Scanpix

La Sagrada Familia, Barcelona. Foto: Scanpix

Artikkel av: Karen Thue
17. oktober 2017 - 10.25

Storbyen som topper nordmenns ønskeliste for øyeblikket er Barcelona. Hele 34 prosent av deltakerne i en undersøkelse gjennomført av Ving, svarte at de ønsker å reise akkurat dit.

– Kanskje ikke så rart, da denne byen har noe for absolutt alle – og ikke minst kan tilby både storby og strand, sier informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff.

Som nummer to på lista står alltid aktuelle New York. 24 prosent av de som var med i undersøkelsen ønsker å reise dit. Tredjeplassen er det vakre Roma som stikker av med.

– Både New York og Roma er herlige storby-klassikere og byer som man gjerne reiser til flere ganger, sier Røhr-Staff.

Fjerde og femteplassen var det henholdsvis Dubrovnik og Budapest som fikk.

– Det er litt overraskende, men veldig gøy å se at det dukker opp nye byer på denne lista. Det er mange som har fått øynene opp for Kroatias vakre hovedstad Dubrovnik. Byen sjarmerer med krystallklart hav, trange smug og vakre torg med kafeer og restauranter. Samtidig blir også spennende Budapest stadig mer populær. Der kan du fortsatt få mye for pengene og det er utrolig mye interessant å se og gjøre der, forteller Røhr-Staff.