Reise

Storstreik rammer norske flygninger

Flytrafikken til både Norwegian og SAS er påvirket av den pågående streiken i Frankrike. Noen flygninger i Europa er kansellert, mens andre er forsinket.

Airbus A340-300 fra SAS. Foto: SAS.

Airbus A340-300 fra SAS. Foto: SAS.

Artikkel av: NTB
11. oktober 2017 - 06.00

– Vi har hatt en håndfull kanselleringer og noen forsinkelser fra Skandinavia og sørover i Europa. Vi jobber med å få alle passasjerene til bestemmelsesstedene sine. Noen har blitt booket om og andre er blitt innlosjert på hotell, sier pressekontakt Tonje Sund i SAS til VG.

Også Norwegian har utfordringer med sin flytrafikk.

– Alle passasjerer som har blitt rammet, skal ha blitt tilbudt gratis refusjon av billettene, eller å booke om billettene. Hvis de ikke kan returnere hjem, kan de kontakte personalet på flyplassen og få hotell, sier pressekontakt Daniel Kirchhoff i Norwegian.

Streiken er en protest mot den økonomiske politikken til president Emmanuel Macron. Ni fagforbund har stilt seg bak streiken, deriblant alle de største forbundene i offentlig sektor. Til sammen representerer de 5,4 millioner ansatte.

(©NTB)