Reise

Terrorfrykt gir endrede reisevaner

Frykt for terror har påvirket reisevanene til en firedel av befolkningen det siste året, ifølge en undersøkelse. Det er færre enn i fjor. 

Terminal C på Oslo lufthavn Gardermoen. Foto: Hegnar.no

Terminal C på Oslo lufthavn Gardermoen. Foto: Hegnar.no

Artikkel av: NTB
8. november 2017 - 10.32

En undersøkelse Statens institutt for forbruksforskning (SIFO) har gjort for reisebyrået Ticket, viser at terror er den faktoren som i størst grad har påvirket reisevanene til de spurte det siste året.

25 prosent svarer at terrorhandlinger eller terrortrusler har påvirket reisevanene, men tallet går ned fra 33 prosent i en tilsvarende undersøkelse fjor. 8 prosent av de spurte svarer at den politiske situasjonen har hatt innvirkning på vanene, mens 7 prosent svarer at flyktningsituasjonen har spilt inn.

Nærmere halvparten (46 prosent) sier at ingen hendelser i omverden har påvirket reisevanene det siste året.

Lengter etter sol og varme

Undersøkelsen har også kartlagt om folk planlegger å reise utenlands til vinteren og i så fall hvorfor. 54 prosent har planlagt en privatreise til utlandet i vinter, og ikke overraskende svarer 38 prosent av dem at de gjør det for «å få mer sol og varme».

De spurte har hatt muligheten til å gi flere svar på spørsmålet, og blant de andre populære årsakene til reisen er «for å få kvalitetstid med min partner» (25 prosent), «for å få oppleve en annen kultur/eventyr» (23 prosent), «for å få ny energi midt på vinteren» (21 prosent) og «for å få kvalitetstid med familien (13 prosent).