Reise

Norske hoteller satte overnattingsrekord i fjor

I 2017 registrerte norske hoteller 23,3 millioner overnattinger. Det er 3 prosent flere enn i 2016 og ny rekord. 

Utsikten fra Hotel Ullensvang. Foto: Øystein Byberg, Hegnar.no

Utsikten fra Hotel Ullensvang. Foto: Øystein Byberg, Hegnar.no

Artikkel av: NTB
13. februar 2018 - 10.12

Mens norske overnattinger gikk opp med 4 prosent til rundt 17 millioner overnattinger, gikk antall utenlandske overnattinger ned med 1 prosent, viser overnattingsstatistikken fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Som vanlig var det overnattinger fra vårt naboland som topper statistikken over utenlandske overnattinger. Svensker foretok 763.000 overnattinger i Norge i fjor, mens tyskere sto for 716.000 overnattinger og amerikanere for 629.000 overnattinger.

Både campingplasser og hyttegrender melder om nedgang i antall overnattinger med henholdsvis 4 prosent og 6 prosent totalt. Begge disse overnattingskategoriene mistet en solid dose med nordmenn med en nedgang på henholdsvis 10 og 11 prosent på norske overnattinger.

Likevel registrerte norske campingplasser 7,2 millioner overnattinger i fjor, og hadde en oppgang på utenlandske overnattinger på 17 prosent. Norske hyttegrender registrerte 2,5 millioner overnattinger.

Svalbard er også et stadig populært sted å dra til. I fjor ble det registrert 147.000 overnattinger på Svalbard, en oppgang på 5 prosent fra året før.

(©NTB)