An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Reise

Hit vil vi reise i sommerferien

De mest populære reisemålene kan være fullbooket etter påske, viser tall fra FINN reise.

Artikkel av: Martine Holøien
11. mars 2018 - 09.56

2018 ser ut til å bli et rekordår for feriereiser til utlandet. Allerede i januar kunne FINN reise rapportere om 10 prosent vekst i bestilte pakkereiser og seks prosent vekst i flybestillinger sammenlignet med i fjor. Og veksten har fortsatt i februar - med 17 prosent vekst på pakkereiser og fem prosent på flybilletter.

Utsolgt innen påske

- De beste pakkereisene til disse destinasjonene kan bli utsolgt innen påske, så her gjelder det å være kjapp, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise.

- Særlig de bra hotellene for barna begynner å fylles opp. Etter påske må man på de fleste destinasjonene ta til takke med hotellene lengre bort fra strendene. Det samme gjelder for feriehus. 

400 prosent vekst

Spania, Hellas, Kroatia og Bulgaria er de mest populære destinasjonene i år. Likevel er det ett land som kan skilte med fenomenal vekst så langt i 2018:

- Albania ser ut til å bli en av nordmenns nye favorittdestinasjoner for sommerferien. Hittil i år har vi sett en vekst på 400 prosent i antall bestilte pakkereiser til Albania sammenlignet med i fjor, og jeg tror det bare vil fortsette å øke, sier Berge.

Spania er fortsatt nordmenns mest ettertraktede feriemål, både når det gjelder pakkereiser, fly og feriehus.

Tyrkia-comeback

Andre destinasjoner som opplever stor vekst i år, er Tyrkia, med 40 prosent vekst på pakkereiser og 200 prosent vekst på flybilletter sammenlignet med i fjor, samt Malta og Frankrike - som begge har hatt vekst på over 70 prosent (pakkereiser).

- Terrorfrykt har tidligere preget særlig Frankrike og Tyrkia, men nå, når forholdene har roet seg, ser vi at disse destinasjonene er på full fart tilbake, sier Berge.

Gode muligheter

- Det er fortsatt gode muligheter for å sikre seg en flott ferie, det er en del ledig de aller fleste destinasjonene, særlig i Tyrkia og Bulgaria. Andre gode tips til de som ønsker en rimelig og bra sommerferie, er for eksempel Polen, med destinasjoner som Sopot, Gdansk og Leba, eller Montenegro, sier han:

- Ønsker man noe mer eksotisk, er for eksempel Sri Lanka eller Vietnam hete tips. Disse stedene er fortsatt uoppdaget for mange, og relativt urørte, så de er verdt å besøke nå, før de blir enda mer populære.

Mest populære destinasjoner sommerferien 2018:

Flybilletter:

1. Alicante
2. Malaga
3. Bangkok
4. Split
5. Barcelona
6. Nice
7. London
8. Athen
9. Antalya
10. Roma

Pakkereiser:

1. Spania
2. Hellas
3. Kroatia
4. Bulgaria
5. Tyrkia
6. Thailand
7. Egypt
8. Polen
9. Portugal
10. Kypros

Feriehus(i utlandet):

1. Spania
2. Italia
3. Kroatia
4. Frankrike
5. Danmark
6. Sverige
7. Hellas
8. USA
9. Portugal
10. Thailand

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.