Reise

Arving (23)

– Jeg trodde ikke det ville gå bra

- For gjelden var høy, jeg var bare 23 år og hadde ingen økonomiutdannelse.

Illustrasjonsfoto: Dragon Images / Shutterstock / NTB scanpix

Illustrasjonsfoto: Dragon Images / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: Øystein Byberg
19. april 2018 - 08.00

Dag Moen døde brått påsken 2013. Dermed arvet Preben og broren arvet historiske Gloppen Hotell med 61 rom i Sandane.

– Jeg trodde ikke det ville gå bra. For gjelden var høy, jeg var bare 23 år og hadde ingen økonomiutdannelse, sier Preben Moe, som i dag er 27 år, til DN.

Nå selges hotellet til Classic Norway, hotellselskapet eid av Stein Erik Hagen og Erik Berg.

– Jeg ga meg selv fem år. Hvis jeg var like sulten om fem år, da ville jeg gå videre i livet. Og sånn ble det altså. Nå skal jeg inn i Classic Norway og få nye utfordringer der, sier han.

Preben Moe understreker at han på ingen måte følte seg tvunget til å selge.

– For resultatutviklingen ha vært positiv hele veien og vi har en nettoomsetning på 30 millioner kroner. Det synes jeg er veldig bra i en bygd med 2000 innbyggere. Nei, dette handler både om min personlige utvikling og om å legge til rette for fortsatt vekst og flere arbeidsplasser lokalt. Jeg har veldig tro på konseptet til Classic Norway. Det er et unikt system der de virkelig satser på unike og historiske hoteller. Jeg ville aldri solgt til noen andre, understreker han overfor DN.