Reise

Haare & co skaper ny hotellkjempe

Maribel er navnet på den nye hotellkjempen.

Artikkel av: Øystein Byberg
11. oktober 2018 - 08.39

Asmund Haare slår ifølge DN First Hotels sammen med Belvar, selskapet som blant annet står bak Moxy-hotellet på Hellerudsletta utenfor Oslo. Det nye konsernet får navnet Maribel, som betyr vakkert ekteskap

Planen er i løpet av to år å ha over 150 hoteller over store deler av Europa i det nye konsernet.

– Denne bransjen preges av stadige oppkjøp og konsolideringer. Franske Accor kjøper, Hyatt kjøper og det er ikke lenge siden Marriott kjøpte Starwood. Samtidig har vi et hotellmarked i Europa der etterspørselen etter rom øker med fire-fem prosent i året samtidig som tilveksten av nye rom er under én prosent, sier Mads Jacobsen, som blir administrerende direktør for Maribel, til avisen.

Ambisjonen er å bli «et toneangivende europeisk hotellkonsern», opplyser han.