Tech

Roboten «Kari» skal effektivisere Kommune-Norge

Hun reagerer til og med på følelser. 

Artikkel av: Are  Strandli
28. september 2017 - 05.44

Stavanger-baserte Boost AI har sammen med Prokom utviklet roboten «Kari» som forstår dialekt, stavefeil, reagerer på følelser og kan svare på spørsmål. 

Blant spørsmålene «Kari» kan gi svar på er; Når kommer søppelbilen og tømmer papirsøppelet? Hvor er det ledig barnehageplass? Hva er rehabilitering? Kan alle bygge bod i hagen? Hva er egenandelen for plass på dagsenter? 

«Kari» skal bidra til økt effektivisering i norske kommuner og kan implementeres på nettsider og andre plattformer kommunen bruker, for eksempel Facebook.

- For innbyggerne vil det føles som om de har sin egen personlige assistent i kommunen, en som skaper en øyeblikkelig forbindelse med offentlig tjenestesektorer de aldri har opplevd før, skriver Boost AI i en pressemelding.

- Dager med håpløs navigering på nettsteder er over, heter det videre.

Hun er ifølge meldingen lett å vedlikeholde og kommunens egne ansatte skal kunne trene og oppdatere henne. Hun er også utstyrt med sentiment-analyse som gjør at hun fanger opp hva innbyggerne liker og ikke liker. 

Sandefjord er den første kommunen som skal teste den nye roboten som skal lanseres i dag under Nordic Edge Expo i Stavanger.