<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Israel mobiliserer – Google deaktiverer

I forkant av Israels påventede bakkeinvasjon av Gaza har Google skrudd av liveoppdateringene av trafikkforhold i Israel i appene Maps- og Waze.

Publisert 24. okt. 2023 kl. 13.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 142 ord
STENGT: Google har avviklet liveoppdateringene av trafikken i Israel, på forespørsel fra det israelske militæret. Foto: Dreamstime

Det er det israelske militæret som har bedt Google om å skru av oppdateringene i Maps- og Waze, melder Bloomberg. Det er det samme grepet tok Google i Ukraina etter Russlands invasjon.

Deaktiveringen skjer i forkant av Israels varslede bakkeinvasjon av Gaza, uten at det kommenteres hvorvidt det gjøres for å skjule Israelske troppeforflytninger. Israel har mobilisert over 300.000 militære reservister etter at Hamas angrep Israel den 7. oktober.

«Som vi har gjort i foregående konfliktsituasjoner, har vi i respons til situasjonsutviklingen i regionen deaktivert muligheten til å se live trafikkforhold og -informasjon av hensyn til sikkerheten i lokalsamfunnet,» sier Google i en uttalelse.

Brukere av Maps og Waze vil fortsatt kunne bruke navigasjonssystemene, og få estimert ankomsttid basert på live trafikkforhold.

Mandag meldte FN at antallet døde etter Israels bombing av Gaza har passert 5.000 døde, og at det ikke er noen våpenhvile i sikte.