<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Havvindsuksess for Bonheur og Statkraft

Fire av seks kvalifiserte budgivere vant frem i irsk havvindauksjon. Blant dem: Bonheur og Statkraft.

Publisert 11. mai 2023 kl. 17.59
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 276 ord
Illustrasjonsfoto: Dreamstime

 

Fire av seks kvalifiserte budgivere vant frem i Irlands første CfD-auksjon for havvind, ORESS 1, fremgår det av en rapport fra EirGrid torsdag.

Den gjennomsnittlige prisen for de vellykkede budene er 86,05 euro pr. MWh. En total antatt energimengde på 12.117 GWh er bedømt vellykket, mens en total antatt energimengde på 4.631 GWh var ikke vellykket.

I tilbudsmengdetermer (MW) representerer dette totalt 3.074 MW som var vellykket og totalt 1.175 MW som ikke var vellykket.

Bonheur og Statkraft

Bonheur meldte tidligere torsdag at Codling Wind Park, som er et 50/50 joint venture mellom Bonheurs heleide selskap Fred. Olsen Seawind og EDF Renewables, er innstilt som vellykket budgiver for 1.300 MW, og at CfD-tildelingen gjelder for hele kapasiteten.

Statkraft skriver i en melding at de i samarbeid med Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) med prosjektet North Irish Sea Array har vunnet frem med sitt bud på 500 MW. Avtalen med irske myndigheter sikrer prisen for kraften de første 20 årene. NISA var ett av de seks havvindprosjektene som deltok i konkurransen etter å ha fått tildelt område i desember i fjor.

– Å lykkes i Irlands første havvindauksjon er en stor begivenhet. Samtidig er det et bevis på at vi har kompetansen som er nødvendig. Gjennom dette prosjektet kan vi bygge ytterligere erfaring og ruste oss til å ta del i utbyggingen av Sørlige Nordsjø II, Utsira Nord og nye utlysninger som kommer i Norge, sier David Flood, direktør for havvind i Statkraft.

Bekreftelse i juni

De to siste prosjektene som vant frem i auksjonen var Sceirde Rocks Offshore Wind Farm med 450 MW og Dublin Array med 824 MW.

Etter en verifiseringsprosess ventes det endelige aksjonsresultatet bekreftet 14. juni 2023.

(TDN Direkt)