<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Utbyttehåp sender Røkke-aksjen rett opp

Flere meglerhus øker sine kursmål på Aker Solutions etter at selskapet la frem en god kvartalsrapport og ga forhåpninger om mer utbytte.

Publisert 26. apr. 2024 kl. 13.24
Oppdatert 26. apr. 2024 klokken 13.54
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 570 ord
FÅR TOMMEL OPP: Analytikerne tolket signalene som konsernsjef Kjetel Digre i Aker Solutions ga torsdag positivt. Foto: Iván Kverme

Aker Solutions har hatt en svak utvikling på børsen så langt i år, men fikk seg en opptur på 6 prosent torsdag etter et svært godt første kvartal. Oppturen ble forsterket fredag.

Fredag ettermiddag var aksjen opp 10 prosent til over 43 kroner. Det priser selskapet til drøyt 21 milliarder kroner.

Flere av meglerhusene var ute med oppdateringer på Aker Solutions-aksjen, der de oppjusterte estimater og kursmål.

I Pareto Securities beholder Bård Rosef sin kjøpsanbefaling på aksjen, og hever kursmålet fra 45 til 47 kroner. Analytikeren oppjusterer sine estimater for 2024–25 etter at Aker Solutions knuste forventningene i første kvartal. For 2026 mener analytikeren derimot at ordreboken er tynn, og venter derfor en normalisering av inntjeningen.

Det mest positive fant han imidlertid i uttalelsene som ledelsen i Aker Solutions kom med torsdag.

– Der uttalte den at kapitalforvaltning ikke er noe langsiktig prosjekt. Det gjenstår fortsatt noen spørsmål rundt dette, men det er uansett positivt, sier Rosef.

JUSTERER OPP ESTIMATER OG KURSMÅL: Analytiker Bård Rosef i Pareto Securities. FOTO: Iván Kverme

Etter fjerde kvartal ble aksjemarkedet skuffet og Aker Solutions-aksjen sendt rett ned da ledelsen ikke kom med noen plan for å betale ut mer i utbytte. Da hadde selskapet nylig solgt sin subseavirksomhet til OneSubsea. I stedet opprettet Aker Solutions en ny enhet som skulle drive med kapitalforvaltning.

Tror på ekstraordinært utbytte

Ledelsens nye signaler ble også tolket positivt av ABG Sundal Collier-analytiker Haakon Amundsen, som sa til Finansavisen torsdag at han tror Aker Solutions kan komme til å betale ut 10 kroner pr. aksje i ekstra utbytte neste år – tilsvarende 5 milliarder kroner.

Han opprettholder sin kjøpsanbefaling og kursmål på 55 kroner.

Videre beholder Nordea Markets sin kjøpsanbefaling på aksjen, men oppjusterer kursmålet fra 55 til 60 kroner, mens Carnegie hever kursmålet fra 60 til 64 kroner.

Ifølge TDN Direkt oppjusterer Fearnley Securities sitt kursmål fra 46 til 48 kroner, mens Danske Bank holder kursmålet på 52 kroner.

Ser ingen oppside

En som ikke deler optimismen fullt ut, er analytiker Martin Huseby Karlsen i DNB Markets.

Til tross for at han mener selskapet la frem et godt første kvartal, ser han fortsatt ingen stor oppside i aksjen. Derfor holder analytikeren fast på sin holdanbefaling og kursmål på 40 kroner – litt under der aksjen handles til i dag.

SER BEGRENSET OPPSIDE: DNB Markets-analytiker Martin Huseby Karlsen. FOTO: Eivind Yggeseth

«Investeringscaset lider under mangelen på finansielle detaljer for OneSubsea joint-venturet, som vi mener investorene trenger for å støtte en høyere verdsettelse. I mellomtiden vil en forventet nedbygging av arbeidskapitalen og en svak kontantgenerering trolig være i fokus,» skriver han i en oppdatering.

DNB Markets-analytikeren er også i økende grad bekymret for utsiktene for 2026 og fremover, etter hvert som prosjekter i Norge avsluttes, sammen med at ordredekningen er tynn og mulighetene få.