<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Årets vinneraksje fortsetter oppturen

Solstad Offshore har steget 565 prosent i år, og fortsetter oppover tirsdag.

Publisert 27. des. 2022 kl. 12.55
Oppdatert 27. des. 2022 klokken 12.59
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 364 ord
TIRSDAG: Oslo Børs stiger på første handelsdag etter jul. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg

             

Oslo Børs holder seg i grønt, og er opp 0,47 prosent til 1.205,39 ved lunsjtider tirsdag. 

Oljeprisen holder seg også i grønt. Nordsjøoljen er opp 1,12 prosent til 84,86 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 1,06 prosent og omsettes for 80,40 dollar fatet. Til sammenligning ble Brent-oljen omsatt for 83,38 dollar ved børsslutt lille julaften. Equinor løftes med 0,78 prosent, mens Aker BP stiger 0,68 prosent. Vår Energi er opp 1,21 prosent. 

Norsk detaljhandel steg med 0,9 prosent i november, etter en nedgang på 0,3 prosent i oktober. 

– De fleste næringene i detaljhandelen hadde vekst i det sesongjusterte omsetningsvolumet fra oktober til november. Det største bidraget til den samlede veksten kom fra salg av drivstoff, som hadde en oppgang på 3,4 prosent fra oktober til november, sier seniorrådgiver Anders Falla Aas i SSB.

DNB-sjef Kjerstin Braathen tror retail-sektoren vil få juling neste år, og at flere enkeltaktører vil slite. 

– Dette året er blitt helt annerledes enn vi trodde. Prisvekst og kriser har gjort så Norges Bank har måtte justere rentene oppover for å få ned aktiviteten i norsk økonomi – som tross alt har gått veldig bra i år, sier Braathen i et videointervju med Finansavisen.

Bevegelser

Blant dagens mest omsatte er årets vinneraksje Solstad Offshore, som er opp 8,63 prosent. Aksjen har i år steget 565 prosent , til tross for tre korreksjoner underveis, der den største i november var på 38 prosent. Lille julaften meldte selskapet at det hadde fått tildelt kontrakter til en verdi på 500 millioner kroner.

Strømselskapet Elmera faller 2,63 prosent. Analyser fra NVE viser en betydelig nedgang i strømforbruket i november, sammenlignet med tilsvarende måned i fjor. Reduksjonen kommer til tross for at den gjennomsnittlige strømprisen har vært nokså lik sammenliknet med november 2021.

– Dette tyder på at svært mange husholdninger har iverksatt tiltak for strømsparing, sier Maren Esmark, seksjonsleder i NVE.

PGS har sikret finansiering til en stor multiklientundersøkelse i Norskehavet, fremkommer det av en børsmelding. Aksjen stiger 5,13 prosent på meldingen. 

Bewi Invest, som er nærstående til styremedlem Stig Wærnes i KMC Properties, har inngått avtale om salg av 13 millioner aksjer i KMC Properties til en kurs på 7,68 kroner pr aksje. KMC-aksjen er opp 2,06 prosent så langt i dag.