<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fiendtlig bud på konkurrent – vil skape spansk bankgigant

Den spanske storbanken BBVA har kommet med et fiendtlig bud på konkurrenten Banco Sabadell.

Publisert 9. mai 2024 kl. 10.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 191 ord
HAR GITT BUD: BBVA har kommet med et bud på konkurrenten Sabadell. Foto: Bloomberg

Styret i Banco Sabadell avslo blankt en sammenslåing mellom de to spanske storbankene denne uken, men nå har Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) henvendt seg på nytt med et bud på 11,5 milliarder euro med oppgjør i aksjer, ifølge flere medier.

Budet er på samme vilkår som det første og tilsvarer en premie på 18 prosent mot sluttkurs onsdag. Sabadell stiger 5 prosent på børsen i Madrid etter nyhetene, mens BBVA faller tilsvarende.

Kan bli bankgigant

BBVA lokker aksjonærene med at det sammeslåtte selskapet vil bli en av de beste bankene i Europa, med andel av lånemarkedet i Spania på opp mot 22 prosent.

Styret i Sabadell uttalte tidligere denne uken at budet i svært liten grad reflekterer potensialet i Banco Sabadell og selskapets vekstutsikter som selvstendig bank.

Dersom de to bankene slås sammen vil det skape en spansk bankgigant med mer enn 1 billion euro på balansen og en samlet markedsverdi på rundt 70 milliarder euro, tilsvarende rundt samme verdi som Spanias største bank, Banco Santander.

Budet krever aksept fra 50,1 prosent av aksjonærene i Sabadell.

– Det er ikke et attraktivt bud, og vi ville ikke akseptert, sier analytiker Nuria Alvarez i Renta 4 til Bloomberg News.