<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Resultatfremgang for Kongsberg Automotive

Kongsberg Automotive fikk et justert driftsresultat på 14,3 millioner euro. Det var en oppgang fra 12,9 millioner euro for ett år siden. 

Publisert 7. nov. 2023 kl. 07.05
Oppdatert 7. nov. 2023 klokken 07.55
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 294 ord
LA FREM TALL: Linda Nyquist-Evenrud, konsernsjef i Kongsberg Automotive. FOTO: KONGSBERG AUTOMOTIVE

 

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 9.00

– Jeg er glad for at vi leverer den sterkeste underliggende inntektsveksten og justerte driftsresultat siden pandemien. Vi har opplevd betydelig vekst innenfor vårt nyttekjøretøysegment i alle nøkkelmarkeder. Fallende salg i kineserne personbilmarkedene ble oppveid av økende salg i Amerika. Vår positiv justert driftsresultat er delvis påvirket av engangseffekter, men markerer en stor steg i riktig retning, sier konsernsjef Linda Nyquist-Evenrud i Kongsberg Automotive (KOA).

I kvartalsrapporten står det videre at selv om KOA leverte sterke resultater, er kontantbeholdningen nok en gang redusert. Den frie kontantstrømmen i kvartal var på minus 13,4 millioner euro. Ved utgangen av året var kontantbeholdningen på 217 millioner euro. 

Kongsberg Automotive

(Mill. euro) 3. kv./23 3. kv./22
Driftsinntekter 221 246
Driftsresultat 10 9
Resultat før skatt 12 9
Resultat etter skatt 6 9

«Dette er hovedsakelig knyttet til en normalisering av leverandørgjeld, som ble bygget opp i tidligere kvartaler,» står det i rapporten.

– Vi er ikke fornøyd med likviditetsutviklingen og har iverksatt flere tiltak med sikte på å snu den negative trenden. Kontorstenging, effektiviseringstiltak og dessverre også nedbemanning er noen av de siste tiltakene som er implementert, sier Nyquist-Evenrud.

Kjøper tilbake aksjer

I rapporten opplyses det også at det er satt i gang et nytt tilbakekjøpsprogram av egne aksjer. Dette programmet vil være på 2,5 prosent av utestående aksjer, og begrenset oppad til 4,2 millioner euro.

«I første kvartal vedtok KOAs tidligere styre og tidligere ledelse å sette i gang en strategisk gjennomgang av selskapet med mål om å frigjøre det fulle potensialet til selskapet. Det har vært flere konstruktive dialoger med KOAs rådgivere og markedsaktører de siste månedene, og prosessen har gitt verdifull innsikt i ulike forbedringsområder, både operasjonelt og økonomisk,» opplyser selskapet.