<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trenger penger – endrer kurs

Circa Group legger om forretningsplanen, og trenger opptil 10 millioner euro i ny finansiering.

Publisert 30. apr. 2024 kl. 10.00
Oppdatert 30. apr. 2024 klokken 10.02
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 174 ord
FORSINKET: Circa Groups ReSolute-anlegg nordøst i Frankrike. Foto: Circa Group

Circa Group endrer fokus fra storskalaproduksjon av Cyrene til andre høymargin lavvolumsprodukter på kort sikt, går det frem av en børsmelding tirsdag.

Intensjonen er å oppnå lønnsomhet med sluttføringen av Resolute-anlegget.

«Ettersom markedsforholdene har endret seg betydelig i retning av lønnsomhet på kort sikt fremfor rask oppskalering på bekostning av kortsiktig lønnsomhet og kontantstrøm, tar ledelsen og styret i Circa grep for å gjenspeile denne endringen i forretningsplanen og finansieringen av Resolute», heter det.

Jobber med finansiering

Circa Group vil trenge 5-10 millioner euro i ytterligere finansiering under den nye forretningsplanen, der ny egenkapital virker mest sannsynlig. Selskapet er i dialog med flere tredjeparter og forventer å få større oversikt over den eksterne finansieringen i løpet av tredje kvartal 2024.

5 millioner euro i ny kapital forventes å finansiere Circa Group gjennom tredje kvartal 2024, mens 8 eller 10 millioner euro forventes å sikre en «runway» gjennom henholdsvis hele 2024 og første kvartal 2025.

Den planlagte kursendringen betyr at Resolute-prosjektet forsinkes for å sikre avtaler med forsendelser fra eksisterende FC5-produksjon. Prosjektet vil fortsette når finansiering er løst og miljøtillatelsen sikret.