<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Til høsten kommer ny, kontaktfri betalingsmetode

Vipps og Nets lanserer betaling med QR-koder.

Publisert 13. apr. 2021 kl. 10.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 169 ord
QR KOMMER: Ved skanning av QR-kode belastes kunden på samme måte som med kortbetaling. Illustrasjonsfoto: NTB

Nets og Vipps har inngått en avtale som åpner for Vipps-betaling med QR-koder i betalingsterminalene, opplyses det i en melding.

Den nye betalingsløsningen vil være tilgjengelig fra høsten.

– Avtalen er et viktig løft for mobilbetalinger i butikkene. Nets gir oss en enorm distribusjon og betydelig større Vipps-tilgjengelighet i landets butikker, sier Vipps-sjef Rune Garborg i meldingen.

– Med de mange bruksmulighetene QR-koder gir, tror vi tjenester som Vipps kommer mer og mer fremover. Ikke bare i butikkene, men også på gateplan og på nett, sier Garborg.

Tidobling gjennom pandemien

Vipps-bruken i betalingsterminaler skal ha vokst jevnlig siden lanseringen i fjor vår, samtidig som coronapandemien førte til mer kontaktfri betaling. Volumet ligger nå på mer enn 100.000 transaksjoner i måneden, ti ganger så mye som i august, opplyses det.

Betalingsmetoden skal være mest populær i aldersgruppen 18–25 år.

Betaling med QR-kode skjer ved at kunden skanner en QR-kode som fremvises på betalingsterminalen. Via Vipps belastes kunden deretter på samme måte som ved bruk av ordinære bankkort.