<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forventer billigere hydrogen og lastebiler etter Biden-trekk

Nikola er ytterst positive til Bidens Inflation Reduction Act.

Publisert 20. okt. 2022 kl. 15.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 217 ord
HÅPER PÅ DRAHJELP: Nikola har krasjet på børsen i år, men håper på noe drahjelp fra Biden-administrasjonen.  Foto: Bloomberg

Insentiver fra den nylige vedtatte Inflation Reduction Act (IRA), som er ment å redusere inflasjonen i USA, vil bidra til å hjelpe Nikola til å senke kostnadene for deres elektriske lastebiler og hydrogenenergivirksomhet, sier elbilprodusenten torsdag.

Loven, som ble signert av den amerikanske presidenten i august, er designet for å føre mer produksjon av batterier og elektriske kjøretøy tilbake til USA. Og ifølge det Arizona-baserte selskapet vil loven gjøre at Nikolas lastebiler vil bli konkurransedyktige med en totalt eierkostnad på lik linje med dieseldrevne lastebiler, skriver Reuters.

Elbilprodusenten sier videre at de planlegger å bygge opptil 60 hydrogenstasjoner innen 2026.

Ifølge IRA vil selskaper som produserer hydrogen motta opptil 3 dollar pr. kilo drivstoff de første fem årene.

 Forventer skattefradrag

– Energi- og klimainvesteringene inkludert i IRA forventes å bidra til å akselerere våre strategiske initiativer og drive nye vekstmuligheter, sier Michael Lohscheller, president i Nikola Corp. 

Lohscheller mener Nikola er ideelt posisjonert til å dra nytte av nesten alle aspekter av loven foran selskapets konkurrenter, og de forventer at Nikola vil få betydelig fordeler gjennom produksjons- og investeringsskattefradrag og andre insentiver som forventes å redusere kostnadene for hydrogen. 

Nikola fullførte oppkjøpet av batteriprodusenten Romeo Power forrige uke, og kan med det motta en fordel på 10 dollar per kWh dersom det bestemmer seg for å lage batterimoduler i huset for lastebilene sine, melder Reuters.

Nikola er ned 71 prosent på Nasdaq hittil i år.