<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Usbl blir største aksjonær i Neptune Properties

Usbl har kjøpt stor eierandel i Neptune Properties AS. Sammen sitter de på tomtebanker for nærmere 3.000 boliger i Oslo og det sentrale østlandsområdet.

Publisert 17. apr. 2018 kl. 16.07
Oppdatert 17. apr. 2018 klokken 16.14
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 297 ord

Usbl har kjøpt 34 prosent eierandel i boligutviklingsselskapet Neptune Properties AS, og blir dermed største enkeltaksjonær i selskapet.Usbl og Neptune disponerer til sammen tomtebanker for nærmere 3.000 boliger i Oslo og det sentrale østlandsområdet. Gjennom samarbeid vil selskapene bli en av de største boligutviklerne i regionen, fremgår det av en melding fra Usbl.For Usbl er eierskapet i Neptune en del av strategien for å innfri selskapets høye vekstambisjoner innen boligutvikling. Eierposten i Neptune gjør også at Usbls medlemmer vil få tilgang til enda flere attraktive boliger.- Neptune Properties har fra starten hatt en betydelig vekst og har utviklet stadig større prosjekter. Usbl ser frem til å bidra med vår kompetanse for å styrke selskapet ytterligere. At vi i tillegg kan tilby kommende prosjekter til våre medlemmer er veldig positivt, og det gjør medlemskapet i Usbl enda mer attraktivt for våre medlemmer, sier administrerende direktør i Usbl, Johan Bruun.Styreleder Morten Eivindssøn Astrup i Neptune Properties er tilfreds med å få Usbl inn på eiersiden. Neptune skal fortsatt være en selvstendig eiendomsutvikler med mulighet til å gjennomføre prosjekter alene og i partnerskap med andre. Astrup og gründer-kollegene Lasse Røsnes og Jon Strand forblir eiere i selskapet, med 22 prosent av aksjene hver. Samtidig selger Tollef Svenkerud seg ut av virksomheten. – Det at Usbl velger å gå i partnerskap med Neptune Properties om utvikling av boliger i Oslo-området er en anerkjennelse av den posisjonen vi nå har i markedet. Vi er sikre på at begge parter vil komme styrket ut av dette samarbeidet, sier Astrup i meldingen.I 2017 kunne Usbl tilby over 500 boliger med forkjøpsrett for medlemmene, mange av disse som følge av samarbeid med andre boligutviklere. - Det at vi kjøper oss inn i en så stor aktør som Neptune vil øke dette tallet fremover, avslutter Bruun.