<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tyskland trekker seg fra avtale om fossil energi

Tyskland gjør som Frankrike og Nederland og trekker seg fra en energiavtale som ifølge kritikerne beskytter investeringer innen fossil energi.

Publisert 12. nov. 2022 kl. 10.36
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 135 ord

– Dette er også et viktig signal til FNs klimakonferanse, sier Franziska Brantner som er statssekretær i det tyske økonomidepartementet.

Frankrike og Nederland trakk seg tidligere i uka fra avtalen som ble inngått i 1994. De viste til at den er strider mot løftene om å redusere klimautslipp for å bremse den globale oppvarmingen.

Energiavtalen var i utgangspunktet ment å skulle beskytte investeringer i energisektoren, særlig i Sentral-Asia og Øst-Europa.

Ett av punktene i avtalen ga energiselskap rett til å saksøke myndigheter som endret politikk slik at det rammet deres investeringer.

EU ble i forrige måned enige om et kompromiss og planlegger nå å revidere avtalen, først og fremst for å begrense risikoen for slike søksmål dersom de bidrar til å hindre utslippskutt.

Klimaaktivister mener avtalen likevel vil inneholde smutthull som kan bremse tiltak kan redusere faren for global oppvarming.

(NTB)