<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Musikk i ørene til enhver investor

OPEC og samarbeidslandene virker å følge planen for oljeproduksjon til punkt og prikke. – Viktig, sier Stephen Innes.

Publisert 2. feb. 2021 kl. 06.48
Oppdatert 2. feb. 2021 klokken 07.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 228 ord
KUTT: OPEC og samarbeidslandene virker å overholde produksjonsavtalene. I midten Saudi-Arabias energiminister, prins Abdulaziz bin Salman. Foto: Bloomberg

Et fat brent-olje koster i skrivende stund 56,90 dollar pr. fat, opp 1,3 prosent. WTI-oljen koster 54,09 dollar pr. fat, opp 1,1 prosent. Til sammenligning kostet et fat nordsjøolje 55,74 dollar da børsen stengte mandag.

I morgentimene har oljeprisen klatret rundt 1 prosent etter store oljeprodusenter har besluttet å kutte oljeproduksjonen i henhold til tidligere avtaler.  

– Oljeprisene stiger på linje med amerikanske aksjer ettersom optimismen bedrer seg på forventninger om at global oljeetterspørsel komme tilbake til pre-covid nivåer. Vi ser at flere covid-vaksiner blir godkjent, og det ser ut som det blir gjort fremgang på å fikse produksjons og distribusjonsbekymringer, sier analytiker Edward Moya i Oanda til Platts.

OPEC-produksjonen økte for syvende måned på rad i januar, ifølge Reuters. I januar ble det pumpet 25,75 millioner fat pr. dag. Det er opp 160.000 fat pr. dag fra desember.

Russisk produksjon økte også med 120.000 fat pr. dag i januar, men på linje med tidligere avtaler. Kazakhstans produksjon falt med 2 prosent som følge av strømbrudd.

– Det viktigste vi kan hente ut fra dette er at det ser ut til at OPEC+-medlemmene står bak avgjørelsen om å kutte i produksjonen, sier Stephen Innes, global oljestrateg i Axi, til CNBC.

– At OPEC+ synger fra samme side i sangboken er musikk i enhver oljetraders ører, legger han til.

En snøstorm har også truffet nordøstlige deler av USA som skyver etterspørselen for brensel for varme oppover.