<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeprisen stabiliserer seg etter USA-utløst stup

Joe Biden ba i går OPEC om å øke produksjonen. Det sendte oljeprisen rett ned rundt 2 prosent, før den nå stabiliserer seg.

Publisert 12. aug. 2021 kl. 06.42
Oppdatert 12. aug. 2021 klokken 06.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 178 ord
MER OLJE: Joe Bidens vil ha mer olje for å senke oljeprisene. Foto: Bloomberg

Oljeprisen har stabilisert seg på 71,44 dollar pr. fat for brentolje, ned 0,2 prosent for dagen. WTI-oljen koster nå 69,24 dollar pr. fat, ned 0,2 prosent.

Til sammenligning kostet et fat brentolje 69,96 dollar da Oslo Børs stengte i går.

Grunnen til at prisen var såpass mye lavere i går var at Joe Biden og Det hvite hus henvendte seg til OPEC+ og ba om produksjonsøkning. Bakgrunnen skal være å få lavere bensinpriser.

De høye prisene for bensin ses på som en hindring for den globale økonomiske innhentingen. 

Ifølge offisielle tall fra EIA falt amerikanske oljelagre med 0,4 millioner fat forrige uke, mot API sine tall tirsdag som viste et lagertrekk på 0,8 millioner fat, og ventede -1,3 millioner fat ifølge Trading Economics. 

OPEC økte månedlig produksjon med 400.000 fat pr. dag, men det er bekymring for om å økningen er nok til å møte etterspørselen ettersom USA og store deler av Europa lemper på restriksjonene. 

Det hvite hus har senere gått ut og sagt at uttalelsen rettet mot OPEC+ er pågående og var ment langsiktig – ikke nødvendigvis at det venter en umiddelbar respons.