<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Opp til Erna nå

Frps stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde bekrefter at partiet har lagt fram sine krav for statsminister Erna Solberg (H).

Publisert 20. jan. 2020 kl. 12.17
Oppdatert 20. jan. 2020 klokken 12.27
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 158 ord
STILLER KRAV: – Jeg forventer at hvis hun ønsker at Frp skal være i regjering, så har hun akseptert de kravene som er fremmet fra partiledelsen, sier Christian Tybring-Gjedde Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Nå skal vi se på kravlisten og om Erna har akseptert det, sa Tybring-Gjedde på vei inn til det ekstraordinære møtet i Frps landsstyre mandag.

– Jeg forventer at hvis hun ønsker at Frp skal være i regjering, så har hun akseptert de kravene som er fremmet fra partiledelsen, sa han.

Ifølge ham er det nå opp til statsministeren å velge.

– Jeg syns det er opp til Erna nå, sa han.

– Erna får vurdere hvorvidt hun ønsker å samarbeide mot venstre i politikken, eller om hun ønsker å samarbeide med Frp.

Frp-leder Siv Jensen har avlyst et besøk i Stavanger og Sandnes tirsdag på grunn av krisen i regjeringen, melder Rogalands Avis.

Statssekretær Atle Simonsen bekrefter avlysingen overfor avisen.

Frp-leder og finansminister Siv Jensen skulle ha deltatt på et møte med Akrim i regi av Stavanger Næringsforening og deltatt på et møte i Sandnes Frp.