<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vladimir Putins Afghanistan-advarsel

Russlands president sier verdenssamfunnet må hindre at Afghanistan kollapser. NATO vil ha mer tid til evakuering.

Publisert 20. aug. 2021 kl. 18.13
Oppdatert 20. aug. 2021 klokken 18.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord
ADVARER: Russlands president Vladimir Putin, som fredag hadde samtaler med Tysklands forbundskansler Angela Merkel. Foto: NTB

Samtidig advarer han mot å påtvinge det afghanske samfunnet verdier utenfra.

Den russiske presidenten advarte mot at personer han kalte terrorister skal ta seg over grensene til naboland under dekke av å være flyktninger.

Putin kommenterte situasjonen i Afghanistan under en pressekonferanse han holdt fredag sammen med Tysklands statsminister Angela Merkel.

Stoltenberg: Mer tid til evakuering

Samtidig har utenriksministrene i NATO diskutert å forlenge fristen for bistand i evakueringsprosessen fra Kabul i Afghanistan for å sørge for at flere kommer seg ut.

Fristen er 31. august, men blant annet USAs president Joe Biden har sagt at fristen kan bli forlenget for å sørge for at alle amerikanere som ønsker å dra fra Afghanistan, kommer seg ut.

– Flere ønsker å forlenge fristen, for å være i stand til å få flere ut, sa NATO-generalsekretær Jens Stoltenberg på en pressekonferanse fredag.

Ifølge Stoltenberg er det vanskelig å få folk ut av Afghanistan – ikke fordi det er mangel på fly, men fordi det er vanskelig å få folk til flyplassen.

En avgjørelse om å forlenge fristen har ikke blitt vedtatt av NATO.

(©NTB)