<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tre tonn papirsnø skal skape hvit julestemning

Fem millioner julelys, 1262 julegraner og tre tonn snøfnugg laget av miljøvennlig papir setter rammene rundt årets julemarked på Liseberg.

    Publisert 17. nov. 2016 kl. 15.23
    Oppdatert 17. nov. 2016 klokken 15.23
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 152 ord

    Julemarkedet på Liseberg er Skandinavias største, og har siden starten i år 2000 trukket tusenvis av nordmenn over grensen til Gøteborg. Av normalt rundt en halv million besøkende ventes det i år at over 30.000 nordmenn tar turen til fornøyelsesparken for å finne den rette julestemningen.  – Nordmenn er vår klart viktigste utenlandske besøksgruppe med fem til sju prosent av totalbesøket, og vi ser at antall nordmenn under juletiden stiger for hvert år som går, sier informasjonssjef Katarina Warnström hos Liseberg.  

    Ingen snø – ingen julestemning. Derfor tar Liseberg saken i egne hender og lager snøen selv, om ikke med vanlige snøkanoner.– Det er vanskelig å garantere en kald desember i Gøteborg, så å lage kunstsnø er risikosport. Den beste løsningen er snø laget av miljøvennlige papirbiter, som skaper et svært autentisk vintermiljø og den helt riktige julestemningen. Tre tonn skal dekke Liseberg, så her blir det vinter uansett, sier Warnström.