<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Det skal være enkelt å drive bedrift i Norge

Torsdag lanseres en ny plattform for Løsøreregisteret, og dermed slipper næringslivet å vente flere dager på pant og tinglysing.

Publisert 2. nov. 2023 kl. 14.17
Oppdatert 2. nov. 2023 klokken 14.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 171 ord
NY PLATTFORM: Fra næringsminister Jan Christian Vestre (Ap). Foto: NTB

– Det skal være enkelt å drive bedrift i Norge, slik at tiden kan brukes på å skape verdier og arbeidsplasser. Å forenkle og digitalisere Løsøreregisteret betyr at næringslivet får raskere tilgang til kapital og dermed raskere kan investere. Dette styrker bedriftenes konkurransekraft. Digitaliseringen er et godt bidrag i regjeringens arbeid med mål om å redusere næringslivets kostnader og byrder, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) i en pressemelding.

Tidligere ble pant og tinglysinger registrert manuelt, og næringslivet måtte vente opptil fire dager på lån. Nå kan tinglysing og utbetaling skje samme dag. Saksbehandlingen kan bli kortet ned til sekunder.

To millioner saker i året

Endringen beregnes å gi en nytteverdi på 187 millioner kroner allerede fra 2024, skriver Nærings- og fiskeridepartementet.

Løsøreregisteret behandler årlig nesten to millioner saker, og alle disse vil nå bli behandlet i den nye løsningen.

Lanseringen av Løsøreregisteret på den nye Registerplattformen er ifølge departementet en delleveranse av BRsys-prosjektet, som skal samle alle Brønnøysundregistrenes tjenester på denne ene felles nasjonale plattformen. Formålet er å modernisere registertjenestene, forenkle prosessene og øke informasjonssikkerheten.

(©NTB)