<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frp vil ikke avklare støtte til Erna Solberg

Fremskrittspartiet og Venstre holder åpent om de vil støtte Høyre-leder Erna Solberg som statsministerkandidat ved stortingsvalget neste år.

Publisert 28. feb. 2024 kl. 09.39
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord
HØYRES PARTILEDER: Erna Solberg. Foto: NTB

– Det er mange avveininger vi må gjøre, og det kommer inn i en totalstrategi før stortingsvalget 2025, sier Frps nestleder Hans Andreas Limi til NRK.

Onsdag blir det kjent om Solberg får kritikk fra kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, som har gått gjennom en rekke habilitetssaker mot flere politikere. Solberg har selv innrømmet at hun har vært inhabil mens hun var statsminister på grunn av ektemannens aksjehandler.

Heller ikke Venstre har avklart spørsmålet enda. Venstre Grunde Almeland, som er saksordfører for habilitetssakene, sier det ikke har vært hans oppdrag å vurdere hvilke konsekvenser saken vil få for framtidig samarbeid.

– Min jobb har utelukkende vært å arbeide med disse sakene, trekke de konklusjonene jeg mener er riktige å trekke. Så får diskusjonene om samarbeid og konsekvensene komme i etterkant, sier Almeland til NRKs Politisk kvarter.

Kristelig Folkeparti er det eneste partiet, utover Høyre selv, som har gitt sin støtte til Solberg som statsministerkandidat i 2025.

(NTB)