<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Avslår milliardbud fra verdens største

Anglo American sier nei til det frivillige budet på 430 milliarder kroner fra konkurrenten BHP Group. 

Publisert 26. apr. 2024 kl. 10.58
Oppdatert 26. apr. 2024 klokken 10.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 184 ord
GRUVEGIGANT: Ville trolig bli en av de ti største gruvetransaksjonene noensinne. Foto: Bloomberg

Verdens største gruveselskap, australske BHP Group, bekreftet torsdag intensjonen om å by på Anglo American i en transaksjon som priser konkurrenten til 31,1 milliarder pund (39 milliarder dollar). Det tilsvarer nesten 430 milliarder norske kroner.

Styret i Anglo har, sammen med rådgivere, vurdert budet og konkludert med at det «betydelig undervurderer selskapet og dets fremtidige utsikter.»

– BHP-forslaget er opportunistisk og mislykkes i å verdsette Anglo Americans prospekter, samtidig som den utvanner selskapets aksjonærer i forhold til BHPs aksjonærer, kommenterer styreleder Stuart Chambers.

– Bare første skudd

BHP bydde 25,08 pund (31,39 dollar) pr. Anglo American-aksje, og ville utskille salg av jernmalm- og platinavirksomheten i Sør-Afrika der BHP selv ikke er til stede.

Et Anglo-oppkjøp vil trolig bli en av de ti største gruvetransaksjonene noensinne, og kan bety at selskapet blir avnotert i London, men flere er ennå ikke blitt overbevist over størrelsen.

– Når det gjelder prisen, tror jeg dette bare er det første skuddet avfyrt – det er ikke deres beste og siste, sier Todd Warren, en porteføljeforvalter hos Tribeca Investment Partners i Sydney, som også eier aksjer i Anglo, til Reuters.