<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Økte inntektene: – Forventer firedobling

Zaptec tror på firedobling av markedet i årene som kommer og har en langsiktig tilnærming til vekst. 

Publisert 7. mai 2024 kl. 07.05
Oppdatert 7. mai 2024 klokken 09.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 230 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Kurt Østrem i Zaptec. Foto: Zaptec

Zaptec fortsetter å vokse i det de omtaler som «et midlertidig utfordrende marked i Norden». Det er fremtidsrettede investeringer som er fokuset for ladeselskapet og å fokusere på langsiktig vekst og bærekraftig utvikling.

Selskapet hadde 300 millioner i omsetning i første kvartal, opp 14 prosent fra fjorårets 265 millioner. Driftsutgiftene økte imidlertid, og dermed endte driftsresultatet på minus 9,6 millioner. I samme periode i fjor endte tapene på 7,3 millioner.

Ordreinngangen endte på 306 millioner kroner, mens ordrebeholdningen er på 452 millioner. Bruttomargin er på 38 prosent. 

– Zaptec er godt posisjonert, nå som markedsleder i Norden og tredje størst i Europa. Med den stadig økende etterspørselen etter elektriske kjøretøy og strengere reguleringer som krever lavere utslipp fra 2025, i tillegg til den forestående lanseringen av flere nye rimelige EV-modeller i kommende kvartaler, forventes markedet for EV-ladere å firedoble seg i årene som kommer (frem til 2030, journ. anm.), sier Kurt Østrem, adm. direktør i Zaptec.

VEKST: Slik ser Zaptec for seg at markedet vil vokse i årene som kommer. Hentet fra Zaptecs kvartalsrapport. Skjermbilde: Zaptec

Zaptec har sett seg ut flere nøkkelmarkeder som Storbritannia, Nederland, Frankrike og Tyskland, der etterspørselen forventes å være «eksepsjonelt høy».

Ifølge Østrem var over ti prosent av alle ladere solgt i Europa i 2023 Zaptec-ladere. 

– Dette viser at vi er sterkt posisjonert for videre vekst, sier Østrem.