<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bonusene videre ned

Bonuspotten på Wall Street var i 2023 den samme som året før. Men det ble enda flere ansatte å dele den på.

Publisert 19. mars 2024 kl. 11.27
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 256 ord
FALT: Bonusene på Wall Street i fjor. Foto: Bloomberg

Bonuspotten på Wall Street var på 33,8 milliarder dollar i fjor. viser ifølge Bloomberg en analyse gjort av Thomas DiNapoli – økonomisjef i delstaten New York. Potten er dermed uendret fra året før, men kraftig ned fra 42,7 milliarder dollar i 2021.

Laveste bonus siden 2019

Gjennomsnittsbonusen for statens finansansatte falt 2 prosent til 176.500 dollar, sitt laveste siden 2019. Fallet var langt mindre dramatisk enn i 2022, da snittbonusen stupte 25 prosent.

«Snittbonusen falt svakt fra året før, samtidig som volatiliteten i markedet fortsatte og antallet ansatte i meglerhusene økte. Bonusene påvirker skatteinntektene for delstaten og byen, men begge har budsjettert for større fall så effekten på forventede inntekter bør være begrenset», sier DiNapoli i en pressemelding.

Analysen er ifølge nyhetsbyrået basert på trender i forskuddstrekk på inntektsskatt og omfatter kontant utbetalte bonuser for arbeid i 2023, så vel som bonuser fra tidligere år som ble cashet inn. Opsjoner, samt andre typer utsatt kompensasjon, er ikke med i analysen.

Laber corporate-aktivitet

Færre fusjoner/oppkjøp og børsnoteringer fortsetter dermed å tynge bonusene, samtidig som rentenivået holder seg høyt og begrenser aktiviteten i kapitalmarkedene. Forventninger om rentekutt trigger derimot optimisme blant banksjefene om at aktiviteten vil ta seg opp de kommende månedene.

Samtidig, og selv om Citigroup kutter jobber, steg sysselsettingen i delstaten New Yorks verdipapirforetak med ytterligere 3,6 prosent til 198.500 i fjor og det høyeste nivået på over 20 år.

DiNapoli påpeker videre ifølge Bloomberg at strammere hjemmekontorregimer i selskaper som Goldman Sachs og Deutsche Bank har medført økte investeringer i undergrunnen i New York.