<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stadig flere dropper Rødehavet – flat utvikling i oljeprisen tirsdag

Skipssporingsdata viser at stadig flere tanker legger kursen utenom Rødehavet. Tirsdag morgen faller oljeprisen noe.

Publisert 16. jan. 2024 kl. 09.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 241 ord
FORTSETTER: Houthiene har lovet å fortsette angrepene på sivile skip i Rødehavet. Her er en houthi.kriger ombord på fraktskipet Galaxy Leader i november. Foto: Reuters

Prisen på et fat med nordsjøoljen Brent faller marginale 0,1 prosent til 78,10 dollar fatet tirsdag morgen. WTI-oljen faller 0,4 prosent til 72,40 dollar fatet.

Houti-grupperingen i Jemen kommer til å utvide målene sine til å også inkludere skip fra USA, ifølge uttalelser fra en talsperson på mandag. Houthiene har lovet å fortsetter med angrepene etter USA og Storbritannias innenlandsangrep i Jemen i helgen. 

Houthiene har angrepet og kapret skip for å støtte Palestina, og legge press på Israel og 

Forrige uke steg oljeprisen 2 prosent etter at konflikten i regionen ble enda mer spent.

På fredag advarte den USA-ledede koallisjonen av havstyrker mot å reise gjennom Bab el-Mandeb-stredet helt sør i Rødehavet.

Det resulterte i at  enda flere oljetankere styrte utenom de sørlige delene av Rødehavet, ifølge CNBC. Særlig har det vært i Bab el-Mandeb-stredet mellom Jemen og Djibouti at houthiene har slått til mot sivile skip.

Det har ført til at flere redere og skip velger å legge ruten rundt Afrika, fremfor gjennom Suezkanalen. Det har sendt fraktratene oppover.

TROSSER: Til tross for at USA på fredag advarte mot å reise gjennom Bab el-Mandeb-stredet er det fortsatt flere fraktskip som reiser gjennom passasjen. Foto: MarineTraffic