<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Storbank tar grep: Flere hundre ansatte kuttes

UBS føyer seg inn i rekken av finansgiganter med større bemanningskutt etter svakere resultater og lavere aktivitet.

Publisert 11. sep. 2023 kl. 13.37
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 164 ord
MÅ GÅ: Flere hundre ansatte skal være på vei ut hos UBS. Her fra den sveitsiske storbankens hovedkontor i Zürich. Foto: Bloomberg

Storbanken UBS kutter flere hundre stillinger innen formuesforvaltning i Asia på grunn av lavere aktivitet, melder Bloomberg og viser til personer med kjennskap til saken.

Nedbemanningen kommer bare måneder etter at UBS overtok den kriserammede rivalen Credit Suisse.

Ifølge Bloombergs kilder har UBS kuttet overlappende stillinger i noen måneder allerede, og disse kuttene vil angivelig fortsette til minst november.

Blant de flere hundre stillingene som skal kuttes, sies flere av dem å være innenfor kundepleie i Hongkong og Singapore, og de fleste av dem skal være innen team UBS nylig har overtatt fra Credit Suisse.

Nyhetsbyrået viser til at overskuddet før skatt i UBS' formuesforvaltningsvirksomhet i Asia falt 9 prosent i andre kvartal.

Finansjobber i fare

Før helgen rapporterte Bloomberg at Barclays skal kutte hundrevis av stillinger innenfor trading- og investeringsbankvirksomhetene, med bakgrunn i lavere aktivitet i markedene.

Samtidig skal Goldman Sachs planlegge en ny runde med jobbkutt, ifølge Financial Times. Angivelig er det ansatte i investeringsbanks- og meglervirksomhetene som er i faresonen her.