<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Blokkerte Oljefondets investorkonferanse

Aksjonister sperret tirsdag formiddag begge inngangene til Norges Bank, hvor Oljefondet arrangerer investorkonferanse.

Publisert 23. apr. 2024 kl. 11.28
Oppdatert 23. apr. 2024 klokken 13.43
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 263 ord
Blokkerte Oljefondets investorkonferanse
23.04.24 Demonstranter fra Aksjonsgruppa for Palestina blokkerte tirsdag begge inngangene til Oljefondets investorkonferanse. Klokken 12.00 i dag skulle fondets årlige investorkonferanse starte, men før oppstart var inngangene til Norges Bank sperret. Utenfor begynte køene å bygge seg opp av konferansedeltagere som ikke kom seg inn, men politiet kom raskt til stedet og begynte å fjerne demonstrantene fysisk.

Klokken 12.00 i dag startet oljefondets årlige investorkonferanse starte, men før oppstart var inngangene til Norges Bank sperret av en aktivistgruppe.

Utenfor begynte køene å bygge seg opp av konferansedeltagere som ikke kom seg inn, men politiet kom raskt til stedet og begynte å fjerne demonstrantene fysisk. En drøy halvtime før konferansen startet var dermed deltagerne igjen begynt å slippe inn.

SKAPTE KØ: Blant dem som måtte vente var Celina Midelfart. Foto Christer Teigen

Celebre gjester

Temaet for investeringskonfeansen i år er «Hvordan bli en bedre investor», og målet med konferansen er å skape et sentralt møtepunkt for det norske kapitalforvaltermiljøet.

På konferansen skal en rekke verdensledende finansfolk holde foredrag. Blant disse er hedgefondmilliardær og Norges nest rikeste mann, Ole Andreas Halvorsen, i Viking Global Investors.

Videre skal investeringsdirektør Greg Jensen i Bridgewater delta, sammen med styreleder Howard Marks i Oaktree Capital Management, adm. direktør Jean Hynes i Wellington Management, adm. direktør Marc Rowan i Apollo Global Management og investeringsstrateg Michael Mauboussin i Morgan Stanley.

Fjernet demonstrantene

Litt over klokken 11 ga politiet demonstrantene fem minutter til å fjerne seg, skriver VG.

– Hvis Norges Bank vil bli en bedre investor, bør de begynne med å trekke Oljefondets investeringer i selskaper som medvirker til folkemord og okkupasjon, sier Kjell Stephansen, politisk nestleder i Palestinakomiteen i en pressemelding tirsdag ifølge avisen.